-15%

Acer Palmatum

Trimiteti comanda online folosind formularul de comanda de mai jos sau sunati-ne la telefon 0733 626 757 de luni-sambata intre orele 8-18:00

156 lei 133 lei

Availability: In Stock
- +
Categoria: Etichete: ,

Sunati acum la 0733.626.757

Acer Palmatum sau Artarul japonez este un arbore originar din Asia, ce poate creste pana la 3 metri inaltime. Aceasta specie este mult pretuita pentru frunzele sale tomnatice, care trec prin toata gama de culori de la auriu la rosu, si cu siguranta iti va fermeca vecinii. Poti sa-i transformi in bonsai!

Artarul japonez este planta de exterior, nu rezista in casa si are nevoie de lumina si aer. Cel mai bine ii merge daca este plantat in sol. Daca balconul este inchis, nu-i place.

Se pare ca il udati prea mult. Udati-l numai cand pamantul este uscat si pulverizati-l pe frunze, seara sau dimineata, cu apa la temperatura camerei pentru a-i asigura o umiditate atmosferica ridicata.

Acer Palmatum sau Artarul Japonez

  • Denumire stiintifica: Acer palmatum “Rubrum”
  • Denumiri comune: Artarul japonez sau Artarul rosu
  • Familie: Aceraceae
  • Origine: Japonia, China si Koreea de Sud
  • Aspect si prezentare: Acer palmatum este o specie de artar ce atrage atentia prin frunzisul sau foarte elegant si care constituie o piesa de rezistenta in gradinile insorite. Este pus in evidenta, de la inceputul primaverii, cand ramurile suple si lucioase incep sa se imbrace cu frunze dense, palmate, cu 7-11 lobi ascutiti, nervuri vizibile si margini dintate, de culoare rosiatica intensa.

Conditii de ingrijire/cultivare: Arbust ce atinge 2 m inaltime, se poate acomoda in aproape orice locatie, cu conditia sa aiba umiditate atmosferica si sa fie ferit de vanturi puternice.

Lumina este un factor important pentru Artarului japonez. Pentru a forma un port compact si spectaculos are nevoie de spatii insorite, plantarea in semiumbra afectand calitatea frunzisului si intensitatea culorii.

Se dezvolta bine la caldura, temperatura potrivita situandu-se intre 18 si 24 de grade Celsius. Poate fi cultivat usor, in zone cu ierni blande, ferite de vant si geruri puternice, tolerand temperaturi minime de minus 10 grade C.

Nu ridica pretentii nici in ce priveste substratul de cultura, suportand la fel de bine un pamant de gradina ca si unul humos. Totusi o conditie de cultivare absolut necesara, o reprezinta nivelul pH-ului ce nu trebuie sa depaseasca 7,5. Solurile usor acide sunt de preferat celor alcaline, intr-ucat accentueaza nuanta rosiatica a frunzisului atat de decorativ.

Pe perioada verii, cand temperaturile depasesc 24 de grade Cesius, are nevoie de udare abundenta, in restul anului, multumindu-se cu foarte putina apa.

Nu necesita fertilizare, fiind si din acest punct de vedere adaptabil si nepretentios.

Trimiteti comanda online folosind formularul de mai jos sau sunati-ne la telefon 0733 626 757 de luni-sambata intre orele 8-18:00.
Un reprezentant JTJMag va raspunde solicitarii dvs si va oferi cele mai bune solutii de livrare si plata specifice acestui tip de produs.

Va multumim !

Back to top