CONSTRUCTII DRUMURI

Asfaltul pentru Drumuri, turnat pe o baza de piatra sparta sau beton armat, apoi asfalt in intr-un strat sau mai multe, in functie de greutatea cu care se va circula pe sectorul respectiv de drum, sunt metode utilizate pe scara larga inca din anii 1920.
Asfaltare Drum, in special cu Asfalt BA16 sau MASF16 ca strat de uzura, un liant de bitum ce raspunde in timp la mari solicitari, cele mai multe suprafete de asfalt fiind stabilite pe o baza de pietris care este, în general, cel putin la fel de gros ca stratul de asfalt, uneori se poate aplica si direct pe pamant daca acesta permite.

Daca sunteti Interesati de serviciile firmei noastre, sunati la 0733 626 757 sau completati formularul de la CONTACT vom reveni cu un raspuns imediat pe masura asteptarilor dumneavoastra.

Bine de stiut ...

În zonele cu substrat foarte moale, cum ar fi argila sau turba, se aplica baze de pietris groase sau se stabilizeaza substratul cu beton armat. Se foloseste polipropilena si poliester geosintetic, pentru a întârzia si a minimiza penetrarea in timpul înghetului.

În functie de temperatura la care este aplicat , asfaltul este clasificat ca amestec fierbinte, amestec cald sau se amesteca la rece. Scopul nostru este satisfacerea clientilor nostri la un nivel inalt, prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor.

Infrastructura este foarte importanta atunci cand vine vorba despre constructii. Ea este practic cea mai importanta notiune in ceea ce priveste dezvoltarea corecta a unei tari. Fara o infrastructura serioasa, intretinuta de-a lungul timpului, o tara nu poate rezista pur si simplu. Este foarte important ca structurile ce tin de infrastructura, in speta structurile ce tin de drumuri si poduri sa fie realizate inca de la bun inceput la cele mai inalte standarde de calitate.

Curatarea Drumului
Suprafața pe care se planuiește construcția drumului trebuie pregătită prin îndepărtarea de obstacole și prin îndreptarea suprafeței. Pentru această etapă se utilizeaza BuldoExcavator, Autogreder.
Nivelarea Drumului
Pentru nivelarea drumului folosim un Cilindru Compactor terasier care așează pietrele și restul materialelor înainte ca asfaltul să fie turnat. În această etapă se toarnă sub-baza în care se împrăștie bolovani de 10 pânp la 20 cm sau pietrele deja mărunțite de concasor. Peste sub-bază este construită baza din pietriș.

– Turnarea și Compactarea Asfaltului

Turnarea asfaltului se va face în unul, doua sau trei straturi care nu trebuie să depășească 10 cm fiecare, iar tipul asfaltului este foarte importantă. Tipul asfaltului folosit si grosime se vor stabili pentru fiecare strat in parte si sunt in legatura directa cu tonajul cu care se va circula pe sectorul respectiv de drum.  Compactarea asfaltului se face imediat dupa ce bitumul este turnat, deoarece acesta trebuie să fie cald pentru o mai bună compactare. Pentru aceasta etapa vom folosi un Finisor si un  Cilindru Compactor.

 – Turnarea acostamentului

În timp ce se întărește suprafața asfaltată se pregătesc materialele pentru turnarea acostamentului. Cele mai întâlnite acostamente sunt făcute cu piatră simpla sau borduri.

 – Deschiderea drumului pentru trafic

După uscarea corespunzătoare a drumului rutier, acesta poate fi deschis pentru circulație

 • Beton asfaltic tip BA8 (BA8 rul 50/70) reteta cu criblura
 • Beton asfaltic tip BAPC8 (BA8 rul 50/70) reteta cu pietris concasat
 • Beton asfaltic tip BA12,5 (BA12,5 rul 50/70) reteta cu criblura
 • Beton asfaltic tip BA16 (BA16 rul 50/70) reteta cu criblura
 • Beton asfaltic tip BAPC16 (BA16 rul 50/70) reteta cu pietris concasat
 • Beton asfaltic tip BAPC16 (BA16 rul 50/70) reteta cu pietris concasat
 • Mixtura asfaltica stabilizata (cu fibre): tip MAS(F) 16 (Beton asfaltic cu continut ridicat de mastic tip SMA 16 50/70)
 • Beton asfaltic tip BAP 16 (BA16 rul 50/70) reteta pentru calea de pod
 • Beton asfaltic deschis BAD25 (BA leg 50/70) reteta cu criblura Beton asfaltic deschis BADPC25 (BA leg 50/70) reteta cu pietris concasat
 • Anrobat bituminos AB2 (BA baza 50/70) reteta cu criblura
 • Anrobat bituminos AB2 (BA baza 50/70) reteta cu pietris concasat
asfaltari_drumuri_jtjmag.02
asfaltari_drumuri_jtjmag.05
asfaltari_drumuri_jtjmag.03
asfaltari_drumuri_jtjmag.04
asfaltari_drumuri_jtjmag.06